Scrisoare deschisă Hora – 8 decembrie 2022
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Scrisoare deschisă Hora – 8 decembrie 2022

Scrisoare deschisă Hora – 8 decembrie 2022

HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) – autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, adresează un nou mesaj sub forma unei scrisori deschise semnata de Ion Biriș Președinte HORA.

În urma noilor restricții recent anunțate, suntem nevoiți să revenim și să insistăm asupra unei solicitări clare și în acord cu situația actuală. Adaptați restricțiile conform cu scăderea ratei de incidență, care a ajuns sub 1,5 la mie la nivel național. Dacă în trecut, măsurile au fost corelate cu argumente logice și cu rata de incidență, astăzi, când rata este la un nivel minim, măsurile au devenit abuzive și fără fundament, iar noi, organizația HORA, nu mai putem recomanda și nici garanta respectarea restricțiilor.

Înțelegem pericolul real al noii tulpini anunțate și amenințarea unui nou val de infectări, însă nu solicităm o relaxare totală, ci doar adaptare și coerență.
Așadar, în contextul actual, rugăm să dispuneți de urgență funcționarea cu restricții adaptate, astfel:
– Prelungirea programului în 05.00 – 24.00, respectând aceleași măsuri de acces pe baza certificatului verde. Am înțeles și am respectat implementarea certificatului verde, în aliniere cu normele europene.
– funcționarea cu până la 70% din capacitatea maximă a spațiului. În alte țări, nu există limitarea capacității, odată ce accesul se face exclusiv pe baza certificatului verde.

Este vital pentru industria noastră revizuirea de urgență a restricțiilor întrucât luna decembrie este cea mai bună lună pentru antreprenorii din acest domeniu, iar cele 2 ore în plus la program ar conta enorm pentru companiile din industria ospitalității.

Am respectat până acum cu strictețe toate măsurile propuse și impuse, am susținut demersurile autorităților și am fost un partener redutabil în promovara campaniei de vaccinare. Am ajuns însă într-un punct în care ne simțim complet desconsiderați, iar măsurile anunțate marți, 7 decembrie, arată cât de decuplați de realitate sunt autoritățile acreditate să jongleze cu restricțiile.


Solicităm de urgență o întâlnire și un dialog pe marginea măsurilor anunțate. Considerăm că o industrie relevantă pentru economia unei țări și grav afectată de criza sanitară trebuie consultată înainte de orice decizie, iar recomandările și solicitările noastre nu pot fi complet ignorate. Decât dacă se dorește ca industria să procedeze în aceeași direcție și să își facă mai departe propriile măsuri paralele.

Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din acest domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Memory: 20MB (7.81% of 256MB)