Horeca Orders - Tehnologie pentru ospitalitate
16518
post-template-default,single,single-post,postid-16518,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Tehnologie pentru ospitalitate – platforma Horeca Orders

Horeca Orders

Tehnologie pentru ospitalitate – platforma Horeca Orders

Fondată de doi antreprenori pasionați de tehnologie și business, Horeca Orders optimizează modul în care restaurantele își gestionează comenzile către furnizori.

Cu o experiență solidă în startup-urile tech, Tibi Crăciun (foto stanga) și partenerul său, Denis Todirică (foto dreapta), au reușit să identifice și să abordeze provocările majore din acest domeniu. Astfel, platforma Horeca Orders nu doar simplifică procesul de comandă, ci și contribuie la reducerea semnificativă a timpului și a erorilor asociate acestuia.

În cea mai bună lună din 2024, 1781 de locații au trimis peste 32.000 de comenzi către furnizori prin Horeca Orders.

 

  • Cum funcționează Horeca Orders?

Horeca Orders este o aplicație de transmis comenzi între restaurante și furnizori. Restaurantele au acces la o aplicație mobilă în care pot vizualiza furnizorii cu care au relații contractuale și produsele utilizate frecvent. De acolo, restaurantele își pot trimite comenzile către toți furnizorii, chiar dacă aceștia nu sunt integrați cu Horeca Orders. Comenzile ajung la agenții de vânzări ai furnizorilor sau direct la furnizori, în format SMS și e-mail. Dacă există integrare cu furnizorul, comenzile pot ajunge direct în ERP-ul sau în softul de facturare al acestuia.

  • Ce probleme rezolvă aplicația și ce avantaje aduce utilizatorilor?

Personalul unui restaurant petrece peste 40 de ore pe lună scriind comenzile către furnizori prin WhatsApp sau pe hârtie, ceea ce poate genera erori. Aceste greșeli atrag costuri suplimentare și probleme legate de stocuri sau cashflow.

Utilizarea Horeca Orders reduce timpul necesar pentru trimiterea comenzilor la sub 8 ore pe lună și elimină erorile, datorită unui istoric de comenzi detaliat și acționabil. Agenții de vânzări devin mai eficienți, reducând timpul petrecut cu preluarea comenzilor și eliminând erorile de transcriere.

  • Există anumite formate de business cărora li se potrivesc serviciile voastre?

Horeca Orders se potrivește atât cafenelelor și restaurantelor mici, cât și lanțurilor de restaurante sau francizorilor care doresc transparență și eficiență în procesul de trimitere a comenzilor. Utilizatorii pot fi managerii, directorii de achiziții, bucătarii sau barmanii. Furnizorii variază de la afaceri de familie, la firme de distribuție cu mari echipe de vânzări.

Printre clienții noștri notabili se numără business-uri foarte diverse precum Papila, 5 to go sau grupul City Grill. Printre furnizori, colaborăm cu Old Team, Omnia Gusti, Macromex, Brutăria Maria Ioana, RoAlimenta, Krepsis Fresh, Snack4u, Fruleg, Trix Fresh, Batiatus, Fresh Vic sau Red Maraschino.

  • Care au fost principalele provocări întâmpinate și cum le-ați depășit?

O provocare majoră vine din partea restaurantelor obișnuite cu metodele tradiționale de comandă. Totuși, mulți manageri și proprietari înțeleg avantajele oferite de Horeca Orders și adoptă soluția noastră. De asemenea, agenții de vânzări au temeri legate de pierderea locurilor de muncă, însă în realitate, adoptarea Horeca Orders îi ajută să fie mai productivi și eficienți.

  • Care au fost schimbările pe care le-ați făcut în urma feedback-ului primit de la utilizatori?

Horeca Orders a fost concepută pornind de la nevoile și feedback-ul utilizatorilor. Funcționalități precum listele de produse, comanda minimă, ora limită pentru livrare, multi-utilizatori și multi-locații, fotografii ale produselor și categorii de produse au fost implementate ascultând atent utilizatorii noștri.

  • Aveți în plan extinderea portofoliului de produse/servicii?

Horeca Orders reprezintă fundația pentru un nou mod de lucru și interpretare a datelor din comenzi. Planurile noastre includ comunicarea soldurilor către clienți, recuperarea rapidă a banilor, comunicarea promoțiilor, predicția comenzilor pentru restaurante și furnizori, printre altele.

  • Cum vedeți evoluția cererii pentru serviciile voastre în următorii ani?

În prezent, 5% din restaurantele din România utilizează Horeca Orders pentru trimiterea comenzilor. Obiectivul nostru este să atingem 30% din piață în următoarele 24 de luni.

  • Există planuri de a intra pe piețe internaționale?

Ne concentrăm pe piața din România. Odată ce ne asigurăm că produsul este adoptat și clienții sunt mulțumiți, vom lua în considerare extinderea pe piețe internaționale.

  • Care sunt principalele beneficii ale apartenenței la HORA?

Apartenența la HORA oferă multiple beneficii, inclusiv informarea constantă despre noutățile legislative, oportunitățile de networking și învățarea despre preferințele și deciziile din industria ospitalității. Participarea la delegații oficiale, precum cea de la SIGEP 2025, ne-a permis să cunoaștem oameni noi și să stabilim parteneriate valoroase.

Dar, în primul rând, susținem HORA pentru că este vocea comună a tuturor celor din domeniu și un partener de dialog cu autoritățile locale și guvernamentale. Iar acum, cu atât mai mult este nevoie de o astfel de organizație care să păstreze echilibrul în relația cu statul și să ne protejeze interesele.

  • Ce ai recomanda pentru o mai bună colaborare între furnizori și business-urile HoReCa?

Recomand adoptarea sistemelor și soluțiilor care cresc eficiența operațională, reduc timpul și erorile și îmbunătățesc profitabilitatea. Noi, la Horeca Orders, lucrăm în fiecare zi ca să facilităm adoptarea sistemului digital de comenzi între restaurante și furnizori.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Memory: 90MB (35.16% of 256MB)