Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group: „Nu ne mai închideți fără motiv. (...) Gândiți-vă cât pierde statul român.” - Hora Romania
16728
wp-singular,post-template-default,single,single-post,postid-16728,single-format-standard,wp-theme-bridge,wp-child-theme-bridge-child,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group: „Nu ne mai închideți fără motiv. (…) Gândiți-vă cât pierde statul român.”

Calin Ionescu Sphera Franchise Group

Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group: „Nu ne mai închideți fără motiv. (…) Gândiți-vă cât pierde statul român.”

Reprezentanții HoReCa prezenți la Conferința Anuală a Industriei Ospitalității au atras atenția asupra valului de controale care au vizat în ultima vreme afacerile din acest domeniu.

Nemulțumirile sunt legate în principal de măsurile disproporționate dispuse de organele de control, dar și de maniera neprofesionistă și tendențioasă în care aceste acțiuni se desfășoară.

„Nu ne închideți fără motiv! Nu poți să decizi închiderea într-un minut a unei unități, în condițiile în care reprezentanții unei autorități a statului refuză, atenție!, refuză să respecte normele de funcționare HACCP, refuză să se spele pe mâini, refuză să își pună halat și capelină, ignorând solicitarea personalului. Aici avem o problemă și e o problemă gravă!”, a declarat Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group și vicepreședinte HORA, în panelul Reglementare și colaborare – Un cadru administrativ eficient pentru HoReCa.

Reprezentanții HoReCa au arătat că atâta timp cât în restaurante sunt implementate proceduri stricte de igienă și siguranță alimentară, inspectorii veniți în control trebuie să respecte aceste norme și să se conformeze la rândul lor.

De asemenea, a fost adusă în discuție aplicarea măsurilor disproporționate, cum ar fi, de exemplu, închiderea unui întreg hypermarket din cauza unor probleme punctuale, care ar putea fi remediate fără perturbarea întregii activități.

„În loc să scoți un cuptor din exploatare și să dispui remedierea, închizi tot hipermarketul. Gândiți-vă cât pierde statul român: TVA, impozitul pe veniturile neîncasate, toate pagubele produse din aruncarea produselor. Dauna este, până la urmă, a bugetului statului”, a mai arătat Călin Ionescu.

Reprezentanții HORA și-au reafirmat disponibilitatea de a colabora constructiv cu autoritățile statului pentru a stabili un mod eficient, corect și echitabil de a controla operatorii din domeniu, având în vedere că, la nivelul organizației, există resurse și expertiză solide pentru elaborarea unor standarde de lucru și verificare la cel mai înalt nivel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Memory: 126MB (49.22% of 256MB)